STICHTING EUROPEAN LANGUAGE RIGHTS; 

K.V.K 412.11.689 AMSTERDAM                                        

POSTBUS 57133 1040 BA THE NETHERLANDS 

T: +31(0) 87 8724745  F: + 31  (0)  84 8304217

INFO @ LANGUAGE-RIGHTS.EU            WWW.LANGUAGE-RIGHTS.EU

 

NO VOTE WITHOUT A CHOICE !

Stemtegen.eu

Op 6 april 2016 heeft het Nederlandse volk Nee  gestemd tegen het associatie verdrag met de Oekraïne. De stichting European Language Rights  had een intensieve stemtegen.eu  campagne gevoerd.

 

Ratificatie 

Direct na het ratificeren van de associatie verdrag  heeft de  Oekraïense regering  tegen  de wil van de Nederlandse kiezer   een taalwet aangenomen die haaks staat op de meest basale  Europese kernwaarden zoals democratie, rechtstaat mensenrechten inclusief de rechten van minderheden en persvrijheid.

 

Europese Integratie Oekraïne

Hoewel Oekraïne niets met Europese waarden heeft, heeft  de Oekraïnse regering recentelijk  het doel gesteld om voor 2023 volledig lid te worden van de  NATO en de Eu

 

Oekraine deal 

Steeds werd er door voorstanders beweerd dat  Oekraïne associatieverdrag juist nodig was voor vrede en  voor de rechten van minderheden. Oekraïne heeft juist uit eigen beweging het tegenovergestelde gedaan,door de taalwet in te voeren.

 

No vote without a choice.

Nu na ruim 5 jaar heeft  Oekraïne  geenszins,  die bezwaren weggenomen die de grondslag waren voor de tegenstem.   Oekraine heeft het zelfs zo bont gemaakt, dat het vrije gebruik van het Hongaars, Pools, Roemeens en Russisch verboden is. In de Oekraine mag het leven zich slechts in een taal afspelen.